PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KLIKK PÅ KARTET FOR Å FINNE DIN SENTRAL

Kart Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Hedmark Møre og Romsdal Oppland Sogn og Fjordane Buskerud Hordaland Rogaland Telemark Aust-Agder Vest-Agder Akershus Oslo Vestfold Østfold

Nyhetsbrev nr. 8/2017

1. Påmelding KS Frivillighetskonferanse 07.12.2017

Som tidligere nevnt skal KS, Frivillighet Norge og Norges Frivilligsentraler arrangere høstens frivillighetskonferanse sammen. Her ligger link til påmeldingen.

 

2. Nettverksledermøte 07.12.2017 + 08.12.2017

Vi legger også inn en ettermiddagsøkt torsdag og en dag to fredag for nettverksledere og landsstyre. Informasjon om nettverksstrukturer i Norges Frivilligsentraler vil bli sendt ut snart og informasjonen ligger også på nettsiden. Invitasjon til nettverksledermøte blir send til den enkelte nettverksleder i landet. Håper å se flest mulig av dere der!

 

3. Styremøte

Vi har hatt landsstyremøte den 26. - 27. september.  Det var to intensive dager med gode arbeidsresultater.

 

4. Hva er en frivilligsentral?

Norges Frivilligsentraler har kommet til en definisjon av hva en frivilligsentral er på bakgrunn av kriterier fra Kulturdepartementet samt våre egne veiledende retningslinjer.

En frivilligsentral:  

  • Er en lokalt forankret møteplass som drives ut fra lokale forutsetninger og behov
  • Initierer, mobiliserer og samordner lokal frivillig innsats i et samarbeid mellom frivillige ildsjeler, foreninger og lag og det offentlige
  • Er åpen for alle, og jobber for å inkludere alle som har lyst til å delta i ulike former for frivillig arbeid
  • Utvikles av menneskene som er tilknyttet sentralen

Våre nye medlemmer må oppfylle disse kriteriene. Mer informasjon ligger under innmeldingsskjema og på nettsiden.

5. Brev til Stortingspolitikerne

Styreleder har sendt likelydende brev til alle partigrupper på Stortinget. Klikk her for å lese mer. Vi oppfordrer de av dere som kjenner en lokal stortingsrepresentant til å følge opp om du kan.

 

6. Invitasjon fra Helsedirektorat til erfaringskonferanse, 01.11 – Vennesla frivilligsentral inngår i programmet

Det er mange konferanser som kan være faglig interessante for frivilligsentralene i landet, men ikke så ofte vi er en del av programmet som her med Vennesla frivilligsentral.

Helsedirektoratet inviterer til erfaringskonferanse for tilskuddsordningen «Aktivitet for seniorer og eldre». Hensikten med konferansen er å utveksle erfaringer og inspirere til nye prosjekter.   På konferansen vil noen av tilskuddsmottakerne fra 2015 og 2016 presentere sine prosjekter og erfaringer med det å arbeide for å skape aktivitet, deltakelse, møtesteder og sosialt fellesskap for seniorer og eldre. Dette for å motvirke ensomhet, passivitet og sosial tilbaketrekning, som var målet med tilskuddsordningen. Mer info

 

Med hilsen

Norges Frivilligsentraler